Kollaa ja Simo Häyhä -museo


Kesäkausi 2024 avautuu 18.5 entisillä hinnoilla ja aukioloajoilla.

Uusintapainos Hannu Narsakan kirjasta 'Tulimyrsky Kollaalla - Rautjärven miehet talvisodan polttopisteessä' on ilmestynyt ja ostettavissa ainoastaan museolta.

Jos haluat teoksen itsellesi postitse voit tilata sen museolta. Kirjan hinta on 30€ + postitus ja pakkauskulut 8,20€ eli yhteensä 38,20€

Maksun voi suorittaa tilille FI91 5428 0820 0502 46 (Kollaa ja Simo Häyhä -museon tukiyhdistys ry). Laita viestiin vielä nimen, osoitteen ja puhelinnumeron lisäksi teksti 'Tulimyrsky Kollaalla'. Postitus tapahtuu kun maksu näkyy tilillämme.


Museon remontti on sekä näyttelyiden uusinta jatkunut hyvää vauhtia niin museon päärakennuksessa kuin näyttelyhallissakin, johon on tulossa paljon uutta nähtävää. Kaiken pitäisi olla valmista avajaisiin 18.5 mennessä.

Alla pari kuvaa työnalla olevasta museosta.HUOMIO

Museorakennuksessa on meneillään korjaus- ja uudistustyöt joten emme voi ottaa vierailuja toistaiseksi. Töiden pitäisi päättyä kuitenkin toukokuun alkupuolella ja avauspäivä 18.5 on edelleen voimassa. Samaan aikaan avautuu myös Miettilän reservikasarmialueen Komendantissa (entinen Kuntala) kotiseutunäyttely jonka teemoina ovat 'Kotirintama' sekä 'Evakkotaival'.

Museomme näyttelyhalli on saamassa myös uudistetun näyttelyn, paljon uutta nähtävää myös siellä.


Nähdään keväällä 2024. 

T. Kari Partanen

ToiminnanjohtajaKauden päätapahtuma Miettilä Kollaus oli 29.7.2023 alueella ja ennätysmäärä vieraita oli saapunut paikalle. Pääpuhuja Mika Aaltolan puheen voitte lukea Yhdysmiehen sivuilta.  Kokonaisuutena erittäin onnistunut tilaisuus josta kiitos kuuluu vapaaehtoisille tekijöille: Rautjärven Reserviupseerikerho, Rautjärven Reserviläiset sekä Miettilän Nuorisoseura. Museoon tutustuminen onnistui myös Kollaus-tapahtuman rannekkeella ja kävijöitä riitti 'tuvan täydeltä'. 

Alla: Rautjärven Reserviupseerikerhon pj Aarto Kosunen ja Mika Aaltola


Alla: Mika Aaltola kävi myös tutustumassa museoon toiminnajohtajajan toimiessa isäntänä.


HUOM. Lauantaina 26.8.2023 museo on suljettu yksityistilaisuuden vuoksi


Kesäkausi 2023 on avattu! Museo on avoinna tiistai-sunnuntai klo 10.00-17.00.  Museolla ja alueella on taas uutta nähtävää, mm toinen ulkona olleista kenttätykeistä on sijoitettu uuteen tykkiasemaan jonka ovat Rautjärven Reserviupseerikerhon ja Rautjärven Reserviläisten jäsenet rakentaneet alkuperäisten piirustusten pohjalta. Toinen merkittävä uudistus on Miettilän VPK:n entisen paloautohallin käyttöönotto, pyrimme pitämään hallin auki aina museon aukioloaikoina. Halliin on sijoitettu toinen 76RK27 tykki, 45mm pst-tykki sekä muuta ns raskasta kalustoa. Hallissa on nähtävillä myös paikallisen taitelijan Katja K:n veistoksia. Tulkaahan tutustumaan


SIsätilojen näyttelyitä on myös päivitetty uusilla esineillä sekä valokuvilla.

Lukekaapa tykkiaseman uutiset Yhdysmiehestä, linkki alla.

https://yhdysmies.fi/miettilan-kasarminkankaalle-rakentui-talkoilla-tykkiasema-kollaa-ja-simo-hayha-museon-eteen/


Lähialueen muita palveluja, yhteistyötahoja sekä mielenkiintoisia kohteita lähellä ja kauempanakin:


Rajamailla

Rautjärvi

Miettilä

Miettilän Sotahistoriakeskus

Hugon Huvilat

Rajamuseo

Kaakkois-Suomen Rajamieskilta ry

B & B Hiitolanjoki

M Aseman Puoti

Karjalan Ilmailumuseo

Pohjois-Karjalan Prikaatin Perinnekilta ry

Raatteen Portti

Talvisotamuseo Kuhmossa


T Kari Partanen

Toiminnanjohtaja
Simo Häyhä ammuntasimulaattori ja kauden Top 10


Lue lisää museosta


Varausohjeet ja lisätietoja


Facebookissa: